Sortiment

Certifierad odling och tillverkning

Vår grej är att vi odlar, tillverkar och säljer i en enda kedja. Våra odlingar och tillverkning är KRAV-certifierade. Vi odlar framförallt äpplen, men har även blåbär, hallon, havtorn, svartvinbär. Något lite krusbär, körsbär och björnbär. Lite på marginalen även päron och plommon.

Från 2015 har vi satt närmare 3500 nya träd. Framförallt i en sk spaljeodling med äpple, men även traditionella kronträd. Vi har i dagsläget cirka 100 olika sorters äpplen. Vi håller på att ta fram nya träd, som vi ympat på sk grundstammar. I dagsläget har vi cirka 500 kronträd som är färdiga att sättas ut. Man får räkna med att det tar cirka 5 år innan de nya träden kommer att ge några större fruktmängder.

Vi tillverkar musten i eget musteri på gården. Frukten tas in, krossas, läggs över i en hydropress. Därefter över i rostfria tankar. Efter ett dygn pumpas musten över till vår blixtpastör och vi tappar på flaskor och Bag-In-Box. Hållbarheten för BiB-förpackningarna är 18 månader för oöppnad. Har du öppnat den så håller den 1 månad om den förvaras i kyl.

 Äppelmust

Äppelmust BiBVi tillverkar  sort-ren äppelmust (singlemust) och must från blandade äpplen (blended must) som vi tappar på Bag-In-Box, 3l. Pris: 130 kr/3 liter.

Vi tappar också sort-ren must och blandningar på 25 cl flaskor.

Vi gör också olika kombinationer av mustprovningar, bestående av fyra olika sort-rena 25 cl mustflaskor i trälåda (presentförpackning).

Pris: 120 kr

Mustprovning

Fyra singelmust i trälåda

Marmelader

MarmeladerI dagsläget gör vi cirka 20 olika sorters marmelader från egna frukt- och bärodlingar. Marmeladerna säljs i 100g-burkar.

Pris: 40 kr/st eller 3 för 100 kr.

Bärdrycker

Drycker Äppelmust-trädet

Vi blandar äppelmust och bärmust till en dryck som vi kallar Smutti, på 25 cl flaskor. Köper du fyra olika får du ett ”Smutti-pack”.

Pris: 35 kr/ 130 kr för fyra i presentförpackning.

Presentförpackningar

Presentförpackning Stora presentpåsen

Vi har ett relativt stort urval av presentförpackningar bestående av must, bärdrycker, godis, vinäger, marmelader mm. Dessa kan också kombineras i samband med en beställning.

Övrigt

Frukt och bär under säsong, glögg, honung, vinäger, fruktgodis, fröknäcke, chutney, äppelmos.