Malva Gård
Välkommen till oss på Malva Gård!

Kontakt: Björn – Phone +46(0)70-7645863. Email: kontakt@malvagard.se

Malva Gård

Malva Gård Logga

 

Odling-Tillverkning -Försäljning

Malva familjen

Familjen, +Chero-som inte kunde vara med när vi tog bilden

Malva Gård ligger vid sjön Åsnen, på Vemboö. Vi som bor här heter Björn Idlinge och Charlotte Parsland. Hit kom vi för 12 år sedan. Vi odlar frukt och bär, förädlar dessa och säljer våra produkter. I den här trakten finns det en lång tradition av frukt- och bärodling. Det här är vår berättelse.

 

Certifierat mathantverk av Eldrimner

Lokalproducerat – Ekologiskt Mathantverk vid Åsnen

Charlotte arbetar till vardags på Linnéuniversitet inom området bioenergiteknik. Björn är i dagsläget anställd av Växjö kommun som landsbygdsutvecklare, men har en bakgrund som statsvetare på nämnda universitet.

 

Malva Gård är medlemmar i Regional Matkultur Småland

Malva Gård vann Brons i Must-SM

Vi har utvecklat vår verksamhet successivt. Smygstarten skedde redan 2012, men under senare år har vi kommit igång på allvar. Vi är givetvis stolta över att vi fick Bronsmedalj i Must-SM 2019. Tävlingen avgjordes i Malmö och det var 24 bidrag i den sortrena klassen. Det delades ut 5 silver och 7 bronsmedaljer i denna klass. Vår Aroma BiB 3l vann bronset! Här kan du läsa mer om vår tillverkning

Must-SM i Malmö

 

Must-SM i Malmö november 2019

Vårt miljöarbete

Vi är KRAV-certifierade, vilket innebär att vi följer ett kontrollprogram som godkänts av en extern granskare. Vi använder inte icke-godkända besprutningsmedel, gödsel eller i övrigt agerar utanför KRAV-s regler kring miljö. Vi köper in miljö-el och installerade under 2019 en egen sol-elanläggning för att producera el. Vi kör bil på biogas, källsorterar. Vår ålderdomliga traktor körs på PREEM-diesel, som är talloljebaserad (50% förnyelsebart).

Fyra årstider på Malva Gård

Vintern och våren hos oss innebär att mycket tid läggs på att beskära träd. När det blivit lite varmare så planterar vi träd och i övrigt rensar upp i odlingarna. Träden behöver också gödsel. Sommaren innebär att vi försöker att ta bort ogräs i planteringarna när tiden medger det. Hösten är skördetid, tillverkning och försäljning.

Destination Åsnen

 

Vi är medlemmar i Destination Åsnen och i föreningen Svenska Musterier

Personlig skylt MALVA

 

Malvamobilen är redo…

Kontakt

..

kontakt@malvagard.se

Björn +46 (0)70-7645863

Björn Idlinge & Charlotte Parsland

Karatorp, Vemboö

362 95 Urshult

Gårdsbutiken 2020

Lördagen 23 maj-Söndag 1 november

13-16

Skyltar vid Sirkövägen

Följ oss på Facebook

Bokskog